Vilka är vi?

Järnet Smide Stockholm AB är en välrenommerad, och kompetent leverantör av tjänster inom service och fastighetssmide. Redan från starten 1988 har vi haft fokus på att serva allmännyttan och fastighetsägare och har fortsatt så i över 30 år.  Idag är vi ca 20 anställda inom företaget varav ett flertal har mer än 30 års erfarenhet i branschen. Vi även har ett mångårigt samarbete med ett stort antal kompetenta underleverantörer.

Vi utför alla i branschen förekommande arbeten med specialkompetens på skalskydd. 

Målsättning och inriktning är nu som då att serva allmännyttan och privata fastighetsägare med arbeten och rådgivning inom plåt, smide, lås samt även tillverkning och montage av specialbyggda entrédörrar i stål, rostfritt samt trä och branddörrar enligt kundens önskemål. Med inriktning på inbrottsskydd och säkerhet. För att kunna leverera med högsta kvalité och finish utvecklas och produceras det mesta av våra produkter i egen regi.

 

Våra värderingar

Kunden framför allt

Vi vill göra allt vi kan för att göra våra kunder nöjda, därför lägger vi stor vikt vid att varje kund ska få den absolut bästa servicen vi kan erbjuda.

Arbete med stark laganda

Vi tror att om våra anställda är glada och nöjda kommer de att göra ett ännu bättre jobb. Därför lägger vi stor vikt vid att alla ska trivas och må bra.

Innovativa lösningar

Vi letar ständigt efter nya lösningar på problem. Genom att konstant utveckla oss och förbättra våra produkter bidrar vi till säkrare boendemiljöer.

Vår verkstad

I vår 1000 kvm stora verkstad utvecklas och tillverkas våra produkter från råmaterial till färdig produkt. Vi lackerar de mesta av våra produkter inhouse där vi även glasar och beslår från vårt egna kompletta låslager. Därefter tas produkterna över av våra kompetenta montörer. 

Allt detta är delar i vårt klimatarbete med målet att lämna minsta möjliga klimatavtryck. Genom att ha majoriteten av produktionen inhouse slipper vi onödiga transporter och i vår bergvärmeuppvärmda lackanläggning sparar vi även där på miljön. 

Hur arbetar vi?

Allt börjar i verkstaden...

Här jobbar vår kunniga personal med att bygga, svetsa och lackera allt som blivit beställt. Alla våra produkter tillverkas och lackeras på plats av detta duktiga gäng. 

 

... sen tar montörerna över

När verkstaden är klar med tillverkning, lackering, glasning och beslagning tar montörerna över ansvaret. De ser till att allt körs ut och monteras med sina komplett verkstadsutrustade servicebilar som också är utrustade för att snabbt kunna göra akutjobb ute hos kund. 

Det här gänget tar hand om allt från gångjärnsjustering till att montera dörrar och entrépartier till reparation efter inbrott. 

Vi som svarar i telefon och tar emot order

Det här gänget ansvarar för offert, kalkyl, administration, projektledning och beredning av smide, branddörrar samt entré-/glaspartier.

Tillsammans har det här gänget över 100 års erfarenhet av branschen.